SCOALA ELENA DOAMNA PLOIESTI
 
 
 
 
 
 
 
.:. 
Parlez vous global?
Prezentarea scolii in engleza in format Powerpoint [click aici ...] sau in format video [click aici ...].
.:.
Atestat ARACIP  [detalii pe pagina Documente si Formulare ...]
.:.
.: Acest site este in actualizare/dezvoltare permanenta :.
Scoala Elena Doamna Ploiesti
str. Elena Doamna, Ploiesti, Prahova.
Tel./Fax: 0244/544.570
 
   Ne mandrim cu multe.

   Suntem mandri de numele pe care il purtam, de istoria care ne obliga, de elevii care ne fac cinste, de profesorii dedicati, de sufletul pus in toate.

   Bravo voua, cei care ati transformat numele scolii in renume!

   Pentru ca sunt atat de multe, nu le putem prezenta exhaustiv, limitandu-ne doar la punctarea catorva :
 
Revista scolii
 
Anul 1

     Numarul 1 
 
     Numarul 2

     Numarul 3 


Rezultate la concursuri scolare

 2013 - 2014
Ciclul primar [detalii ...]
2013 - 2014
Ciclul gimnazial [detalii ...
2014 - 2015
Ciclul primar [detalii...]
 
 
 
 
Atelierul literar
Pe taramul imaginatiei


Rezultate [detalii...]

Lucrari premiate:

Editia a X-a [detalii]

Editia a XI-a [detalii]

Editia a XII-a [detalii]

 

Coordonator
prof. Florentina Cristescu

Cum ma inscriu si cum pot afla mai multe detalii?

Conditii, detalii de participare si fisa de inscriere [detalii ...]

ATENTIE !!!
- NU se percepe taxa de participare;
- daca nu se primeste email de confirmare a inscrierii, va rugam sa contactati de urgenta organizatorii;


Descriere:
   Concursul judetean de creatie literara Atelierul Literar "Pe taramul imaginatiei" se afla deja la editia a VII-a.
   A fost si este singurul concurs literar de la clasele primare care se desfasoara prin participare directa, nu prin trimiterea lucarilor prin posta.
   Multi dintre elevii claselor a III-a si a IV-a au aptitudini literare, dar nu sunt suficient de motivati pentru a-si perfectiona capacitatile imaginative si creative.
   Ca urmare a acestui fapt, ne exprimam dorinta si disponibilitatea organizarii unui atelier literar, in vederea stimularii elevilor si a promovarii creatiilor literare pe plan judetean. Insusi conceptul de "Atelier literar" atribuit acestei actiuni educative, in locul celei de "Concurs Literar" subliniaza dorinta organizatorilor de a da posibilitate elevilor talentati, cu aptitudini literare deosebite, sa se afirme intr-o atmosfera de lucru, favorabila exprimarii libere, originale, a propriei imaginatii creatoare, prin alegerea unor subiecte de creatie adaptate propriului stil. Subliniem faptul ca nu este un concurs de masa, ci unul destinat elevilor cu aptitudini literare deosebite. De aceea, cadrele didactice vor selectiona doar elevii talentati si ii vor incuraja sa participe la Atelierul Literar.

   Un punct tare al concursului este faptul ca nu se urmareste ierarhizarea elevilor, ci stimularea lor. Se noteaza prin calificative, cu care elevii sunt obisnuiti, dup un barem de corectare bine stabilit, care respecta regulile generale de elaborare a unei compuneri, dar se au in vedere si patru itemi speciali, care se refera la:
     - creativitatea literara;
     - originalitatea si nonconformismul stilului;
     - fluiditatea exprimarii;
     - expresivitatea literara;
   In functie de predominarea unuia sau altuia dintre cei patru itemi speciali, se incadreaza lucrarea intr-o categorie de premiere.
   Lucrarea cea mai complexa, care reuseste sa respecte toti itemii generali si speciali este recompensata cu Mare Premiu Elena Doamna la clasa a III-a, respectiv a IV-a.

   Obiectivul principal al concursului este depistarea tinerelor talente literare si stimularea lor prin publicarea creatiilor literare premiate intr-o brosura/miniculegere.

   Beneficiarii directi sunt elevii premiati, care vor fi mediatizati, iar creatiile lor literare, realizate in cadrul Atelierului Literar "Pe taramul imaginatiei" vor fi publicate intr-o borsura/miniculegere de compuneri model. Pentru acestia, va fi volumul de debut literar.
   Beneficiarii indirecti vor fi elevii care se vor pregati pentru editiile ulterioare ale Atelierului Literar, dupa aceste brosuri. Cadrele didactice pentru invatamant primar vor putea utiliza aceasta culegere in activitatea de la clasa, la orele de limba si literatura romana.
   Beneficar indirect va fi si comunitatea locala, care va avea de castigat din depistarea tinerelor talente si mediatizarea lor, drept modele demne de urmat.
   Au fost publicate brosuri cu lucrarile premiate in anii 2009, 2010, 2011 si 2012.

   Acest concurs literar este organizat de Comisia metodica a profesorilor pentru invatamant primar din Scoala Elena Doamna Ploiesti.
   Initiatoarea acestui proiect este doamna prof. Cristescu Florentina.
   Membrii comisiei metodice s-au mai schimbat de-a lungul anilor, dar important este faptul ca fiecare dintre ei a contribuit cu pasiune la buna organizare si desfasurare a concursului, precum si la tehnoredactarea compunerilor premiate si publicarea lor in brosura-model.

   Multumim pentru sprijinul acordat doamnei director - prof. Spalatelu Simona, inspectorilor de specialitate - prof. dr. Matei Coralia si prof. Dinu Viorel, precum si doamnei inspector pentru educatie permanenta - prof. Petre Cristina.

   Ii felicitam pe elevii premiati la concursul nostru, de-a lungul editiilor, si le adresam indemnul: "Visati, copii! Nimeni nu va poate rapi libertatea creatiei!", ce constituie motto-ul Atelierului Literar.

   Coordonatorul concursului,
   prof. Florentina Cristescu